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No. 37 of 1991 

An Act to amend the Clean Air Act 1984. 

[Assented to 26 September 1991] 

The Parliament of South Australia enacts as follows: 

Short title 
1. (1) This Act may be cited as the Clean Air (Open Air Burning) Amendment Act 1991. 

(2) The Clean Air Act 1984 is referred to in this Act as "the principal Act". 

Commencement 
2. This Act will come into operation on a day to be fixed by proclamation. 

Interpretation 
3. Section 3 of the principal Act is amended-

(a) by striking out from the definition of "domestic incinerator" "less than three private 
households" and substituting "a private household or private households"; 

and 

(b) by inserting after its present contents (now to be designated as subsection (1» the 
following subsection: 

(2) For the purposes of this Act, a fire that is burning in the open air will 
be regarded as a fire in the open notwithstanding that it is burning in connec­
tion with the operation of any fuel burning equipment or within a container 
of some kind, unless the fuel burning equipment or container has a chimney 
through which the products of combustion are channelled. 

Powers of authorized officers 
4. Section 53 of the principal Act is amended-

(a) by striking out from subsection (1) ", for the purposes of ascertaining whether the 
provisions of this Act are being complied with"; 

(b) by inserting in paragraph (a) of subsection (1) ", for the purposes of ascertaining 
whether the provisions of this Act are being complied with" after "so used"; 

and 
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(e} by i.serting after subsection (I) the following subsection: 

(la) In addition to the powers conferred by subsection (1), if it appears 
to the authorized officer while on the premises that matter is being burned by 
a fire in the open, or in a domestic incinerator, in contravention of the 
regulations, the authorized officer-

(a) may require the person in charge of the fire to extinguish it; 

and 

(b) may, if the person refuses or fails to comply with such a requirement 
or, if there is apparently no person in charge of the fire, extinguish 
the fire himself or herself. 

In the name and on behalf of Her Majesty, I hereby assent to this Bill. 

C. L. LAUCKE, Governor's Deputy 




